De productie

Stap voor stap

Houtbewerking

De Hälsing boxspring bestaat uit verschillende onderdelen. Als allereerst wordt er aandacht gegeven aan de houtbewerking. In de houtbewerking worden de hoofdborden, voetborden en sierranden geproduceerd. Dit is de basis voor de vlakke en elektrische boxsprings. De boxspring wordt precies uitgemeten. Maatwerk is vereist, omdat alles naar wens van de klant wordt gemaakt.

Confectie atelier

In het confectie atelier worden de stoffen van de matrassen, boxen, toppers en hoofdborden gesneden en gestikt. Hierbij maken wij gebruik van de beste materialen, voor een langere levensduur van de producten. Wij werken enkel met Europese stoffen en de sterkste garen. De rollen stof worden gesneden en daarna bewerkt door onze professionele coupeuses.

Lijm afdeling

Ondertussen worden de boxen en matrassen gelijmd in de lijm afdeling. Het schuim is hoogwaardige kwaliteit en zorgt voor een goede ondersteuning met een lange levensduur. De lijm die gebruikt wordt is 100% milieu vriendelijk en voldoet aan alle Nederlandse wetten/normen. De pocketveren zorgen voor een maximale ondersteuning.

Stoffeer afdeling

Wanneer de boxen en matrassen verlijmd zijn, komt de boxspring terecht in de stoffeerafdeling. Hierbij staan vakmensen te werk met oog voor precisie. De hoezen worden om de boxen en hoofdborden verwerkt en de losse onderdelen worden gemonteerd.

Inpak afdeling

Bij de inpak afdeling worden de hoezen van de matrassen en toppers over de schuimen gestikt. Het geheel wordt keurig afgewerkt en met zorg ingepakt, klaar voor transport.

Sinds het einde van de 19e eeuw hebben wij de ambachtelijke traditie in ere gehouden en deze met trots aan de volgende generaties beddenmakers doorgegeven. Alle Hälsing bedden worden handmatig afgewerkt met natuurlijke materialen uit het Noorden. Iets wat alleen écht goede beddenmakers kunnen. Kwaliteit en gevoel gaan bij Hälsing hand in hand.

Het vakmanschap en de aandacht voor ieder klein detail is overal zichtbaar: het stevig gebouwde bedframe, de sterke, precieze naden van de stof, de soepele stretchstof aan de bovenzijde en de prachtige vormgeving creëren samen een bed voor het leven.

Wij zijn voortdurend bezig onze bedden te verbeteren en te vernieuwen. Ieder onderdeel wordt met zorg geproduceerd. Wij streven naar Scandinavisch slaapcomfort. We slapen een derde van ons leven. Ontzettend belangrijk dus om hier in te investeren. Kies voor je voor Hälsing, dan kies je voor het beste! 


Wij kiezen enkel voor materialen van de beste kwaliteit. Scandinavië staat bekend om de prachtige natuur, de rust die je overkomt en de fijne, lichte kleuren die je vaak terugziet in het interieur. Een Scandinavische slaapervaring, is dé slaapervaring. Met de bedden van Hälsing, haal je een stukje Scandinavië in je slaapkamer.  

''Nu alweer jaren plezier van mijn Hästings Boxspring. Ik ben vanaf het eerste moment vriendelijk geholpen.''

Cindy

''Ik woon in een klein appartement en kon het door alle spullen niet netjes houden. Een opbergboxspring was voor mij de oplossing. Het is nooit meer een rommel én ik heb een goede nachtrust. Bedankt!''

Joost

''De levering moest helaas een week worden opgeschoven, maar hiervan werd ik netjes op de hoogte gebracht. Ik kreeg een gratis overtrek en vind dit een prima service! Ondertussen staat het bed gemonteerd en heb ik er veel plezier van.''

Anoniem

''Graag wilde mijn vrouw en ik overstappen op een elektrisch bed. Dat is een hele goede keuze geweest! Snelle service en het bed werd netjes gemonteerd.''

León

Bekijk de collectie boxsprings van Hälsing.